Fredagsmys och lördags-vaddå?

Darko var på julfest med jobbet igår så jag och barnen var själva hemma. När Natta lagt sig så drar fredagsmyset igång för Hugo, chips eller ostbollar eller nåt annat gott och lite mys med oss i soffan. TV4 har oss i sitt grepp kan man säga! Är det inte Idol så är det Let's dance eller Talang... :) Fredagsmyset är heligt för honom eftersom han får vara uppe sent och dessutom äta lite onyttigheter. För oss är det mera lugnet av den kommande helgen som är själva myset, att få äta lite extra god mat och ta ett glas vin till det.

Lördagskvällarna ser lite annorlunda ut eftersom det har visat sig att han inte alls gillar programmet Så mycket bättre. Förrförra lördagen höll han på att börja gråta när han insåg att vi inte ville byta program och så började han deala "jag vet mamma, vi kan göra såhär: vi väljer varannan gång, en gång får ni bestämma och nästa gång får jag välja program!". Sötaste!!

Vi var dock svårförhandlade så nu har han kollat på det han vill se en trappa ner två lördagar på raken och det verkar funka bra.

Idag var det blanda annat chokladpengar, euro, som han mumsade i sig! Men så en fråga: vad kallar man lördagarna då? Lördagsmys eller? Hugo snubblade själv på ordet och då kom jag fram till att det finns inget så vedertaget på lördagarna som det gör med fredagen och fredagsmyset. Säger du lördagsmys eller?

Kommentarer

Unknown sa…
Jag tror att det var lite mer fart förra säsongen, lite mer "barnvänliga" artister och så, för Theo har inte alls fastnat som han gjorde sist, han hade ingen aning om vem Laleh var när vi hörde en av hennes låtar på radion i dag. Men han accepterar att det är det vi tittar på just då, eller så går han och pysslar med något annat.

Ordet lördag innehåller så mycket, så vi säger bara det, möjligtvis lördagskväll.

Trevlig lördagskväll på er!
Linda sa…
Här heter det både fredagsmys och lördagsmys. Men har bara barnen varannan vecka =( så vi gillar o mysa till det ordentligt =)

Önskar er all lycka av hela mitt hjärta.
Kram Linda
Anonym sa…
Vi har både fredags- och lördagsmys här o då mer mys på lördagar... Däremot får inga barn vara uppe efter 20.00, ibland får Lova det men det orkar hon för det mesta inte med skridskoskola på fredag em och gympa på lördagmorgnar! Kram Märith

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)