Lite fix så här innan Lucia

I morgon är det dax för lucia och kläder för det handlade jag redan i förra veckan. Hugo ska vara tomte och när vi provade dräkten så visade det sig att mössan i storlek 54/56 var för liten - ungen har större huvud än mig! Den fick idag bytas mot nästa storlek som var 60... lite stor med andra ord men det funkar.

Jag hade hoppats på att Natalie ville vara tomte och det var vad hon sa att hon skulle vara för någon månad sedan. Bra tänkte jag, det är lätt att hitta mjuka tomtekläder som hon kan ha, kanske en söt liten tomte-nisse-klänning? När jag frågade igen inför turen till affärerna i förra veckan så sa hon stensäkert "Lucia!". Jag försökte lirka mot tomtehållet men nej, hon vill verkligen vara Lucia så det är väl bara att fixa det då!

Kläderna var inte så svåra att hitta till det heller så klart men en kronan är ju inte direkt EB-vänlig. I kväll fick jag ha lite pysselkväll och det handlade inte bara om att stryka dräkter.

Först lindade jag med vadd som jag köpt på en tygaffär. Jag klippte den i remsor och lindade tätt runt hela kronan. Sen lindade jag i andra riktningen med ett lent fleecetyg som jag också klippt i remsor. Sist virade jag ett rött band hela varvet runt för att det skulle bli lite finare. Vi provade den och Natalies reaktion var obetalbar! Hon fnittrade från det att jag tog upp den från bordet och började föra den mot hennes huvud, så förväntansfull, stolt och glad! Hon gick direkt och visade pappa och sen Hugo, efter det skulle vi in i ett mörkt badrum och kolla i spegeln. Det är stort detta! :)))

Jag insåg att en av lamporna, eller snarare botten som den är fäst i, klämmer lite mot pannan så jag la till en bit Mepilex där (den syns i mitten på bilden på insidan av kronan). Det ska bli jättekul att se henne och de andra barnen i morgon!

Tyvärr måste jag och Darko dela på oss eftersom firandet på skolan är i princip samtidigt. Jag ska till dagis och Darko till skolan, nästa år får vi göra tvärt om helt enkelt, det är ju inte så mycket annat att välja på.

Kommentarer

Anonym sa…
Kul för Natalie att vara lucia! Du är pysslig och uppfinningsrik =) / Eva

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)