Helgens bravader

Denna helgen har vi fått besök av min systerdotter Sofie. Hon skulle ha kört ner från Örebro på fredagen men på grund av stormen så valde hon att åka tåg i stället. Jag och Natalie åkte in till Centralstationen för att hämta henne på utsatt tid 18:20 och tåget skulle vara i tid hade vi fått uppgift om från hemsidan. Väl där när vi stod och stirrade på det tomma spåret sköts ankomsttiden fram med 10 minuter och sen med 10 till.... Efter det hittade jag en skärm inomhus som berättade om kraftiga förseningar pga att alla tåg var tvungna att passera samma spår på ett ställe. Sofie berättade senare att det fallit ett träd på det andra spåret så därför var det enkelspårigt. Det blev snabbt köbildning av tågen och tiden gick. Jag fick köra hem Natalie som är van att lägga sig 19:00 ungefär.

Det var "intressant" att köra i Göteborg denna dag eftersom stormen och regnet piskade på bra, det bildades små pooler av vatten på vägarna lite här och var och trafiken flöt långsamt. Runt centralen blev det mer och mer trafik och när jag återvände för att hämta Sofie så var det full kaos, det gick inte att komma ända fram - trafiken stod helt stilla! Jag körde in på en mack i närheten och Sofie fick gå en liten bit i stormen. Det var en bra lösning, vi kom iväg ganska snabbt men blev runtskickade i olika riktningar i stan som jag inte tänkt mig eftersom den ena påfarten/tunneln/vägen efter den andra stängdes pga vattenmassorna. En helt sjuk kväll i trafiken kan jag lova!

Igår åkte vi en sväng till Allum för lite shopping innan vi skulle köra in mot stan och Liseberg. När det började skymma och vi gick mot bilen så var stormen igång igen! Det regnade och kom kastvindar, riktigt pissväder. Vi bestämde oss motvilligt för att hoppa över Liseberg och hyra film i stället. Vi åkte hem och kröp upp i soffan och mös till det - ett bra val tror jag även om det var surt för det var till stor del för Liseberg som Sofie kom hit... Sällan blir det som man tänkt sig brukar jag säga. :)

Idag hade vi en vision om att åka till Frölunda Torg för mera shopping men vi fastnade i soffan i stället *gäsp*. Jag sitter och funderar över julgodis, kanske handlar jag lite ingredienser i eftermiddag när jag har skjutsat Sofie till tåget och om jag hinner och orkar så blir det julgodis i kväll!

Kommentarer

Susanne sa…
Valde att åka tåg pga att det var storm?? Hahahaha det var det roligaste jag hört på länge!!! Det är ju tågen som drabbas först av sånt där, speciellt med tanke på att de inte ens funkar i normalväder.. Skönt att hon kom fram iallafall, min man var i Göteborg i fredags och sa att det var översvämning här och var.
Bettan sa…
Puh, jag hoppas du inte åkte till Frölunda Torg.. Hörde att det varit hur mycket folk som helst där :)
Vet inte om jag varit med om sådana köer i den här stan någongång förut. En av mina innebandykillar hade suttit i kö för att komma hem i nästan fyra timmar - i vanliga fall tar resan 20 minuter. En annan "bara" tre - men hans resa brukar ta en kvart ;)

Jag var glad att jag var hemma :D

Kram

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)