Flädersaft på G
Idag ska jag ge mig på något som jag inte gjort förut, flädersaft! Jag är nog den enda i familjen som gillar flädersaft så pressen att lyckas känns inte så stor. Receptet verkar busenkelt så jag borde å andra sidan inte misslyckas kan jag tycka... :)
Fläderträdet på tomten. En av grannarna har tidigare år tagit av trädet så jag bryr mig inte om att kolla upp om det är äkta eller falsk fläder, den borde ju vara äkta kan jag tycka. Vad är skillnaden egentligen? Smakar det illa om den inte är äkta?
Så här såg det ut innan jag hällde över kokande vatten. I kastrullen har jag varvat 40 klasar fläderblommor, 50 g citronsyra, 3 skivade citroner och 2 kg socker. Sen hällde jag över 2 liter kokande vatten och rörde runt. Nu ska den stå i 3-5 dagar innan jag silar. Jag kommer göra som Annika som jag fick receptet av; hälla upp saften i plastbyttor med lock och ställa dem i frysen. Sen kan man ta fram en bytta och skopa upp så mycket man behöver för att blanda en kanna saft. På så sätt håller den sig fräsch länge och blandningen blir isande god när det är dags att dricka!
Kommentarer
Kram Gean
Kram