Flädersaft på G

Idag ska jag ge mig på något som jag inte gjort förut, flädersaft! Jag är nog den enda i familjen som gillar flädersaft så pressen att lyckas känns inte så stor. Receptet verkar busenkelt så jag borde å andra sidan inte misslyckas kan jag tycka... :)

Fläderträdet på tomten. En av grannarna har tidigare år tagit av trädet så jag bryr mig inte om att kolla upp om det är äkta eller falsk fläder, den borde ju vara äkta kan jag tycka. Vad är skillnaden egentligen? Smakar det illa om den inte är äkta?

Så här såg det ut innan jag hällde över kokande vatten. I kastrullen har jag varvat 40 klasar fläderblommor, 50 g citronsyra, 3 skivade citroner och 2 kg socker. Sen hällde jag över 2 liter kokande vatten och rörde runt. Nu ska den stå i 3-5 dagar innan jag silar. Jag kommer göra som Annika som jag fick receptet av; hälla upp saften i plastbyttor med lock och ställa dem i frysen. Sen kan man ta fram en bytta och skopa upp så mycket man behöver för att blanda en kanna saft. På så sätt håller den sig fräsch länge och blandningen blir isande god när det är dags att dricka!

Kommentarer

Anonym sa…
Det blir säkert gott.Jag måste plocka 40 blommor också.
Kram Gean
Unknown sa…
Det är få saker som jag absolut inte kan få i mig, en är selleri och en annan är fläderblomssaft... Men det ska bli spännande att se vad du tycker om resultatet! Vi hade ett enorm fläderträd när vi bodde i Örgryte men jag överlät blommorna till vänner och grannar, som uppskattade drycken.

Kram

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)