Postojnagrottorna mm

Vi hade fantastiskt väder i Postojna igår, vi har haft jättefint väder alla dagar sedan vi kom till Slovenien. Vintertid har de inte turer så ofta in i grottan och vi ankom en kvart efter att en tur avgått så vi fick vackert vänta ett par timmar innan vi kunde åka in med tåget de två kilometrarna rakt in i berget. Vi gick runt i området och njöt av den vackra dagen och tog några fina bilder. Internetuppkopplingen är inte så snabb så jag lägger inte in så många bilder men kika in här på länken så får du se hur det ser ut!

Här är vi i väntan på tåget inne i en mindre grotta där de gjort en utställning där man kan kolla på människofisken och andra djur som lever djupt nere i grottsystemen. Natalie tyckte det var spännande att titta runt och att åka tåg ner i berget men när vi väl kom fram till den en kilometer långa promenaden runt i djupet så var hon för trött, hon somnade i vagnen. Strax innan turen var slut vaknade hon igen och kunde njuta av tågturen upp igen. =)

Hugo däremot tyckte det var superspännande! Han gick runt med stora ögon och sa "wow vad fint" hela tiden. Han ville också att vi skulle översätta allt som guiden sa och vet nu att människor gömde sig där inne under kriget (vad är ett krig? varför sköt de på varandra? varför sprängde de bomber? - många frågor att svara på för oss....)

På vägen hem stannade vi i Trojane för att äta god mat och köpa superstora bakverk som kallas för Krofi, välkända och supergoda! De ser ut som stora munkar utan hål i mitten kan man säga. Kika in här om du vill se vart vi var och hur de ser ut.

Idag har vi varit hos Darkos kusin i Maribor och ätit mat och umgåtts. De bor nära backarna i Maribor (Pohorje) som skidtävlingarna brukar gå i men där var ingen snö just nu... På måndag är det nyårsafton och på onsdag åker vi till Rogla för en veckas skidåkning. Tiden flyger förbi...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)