Fotbollsskola och Thörnströms kök

Sista helgen innan skolorna drar igång så kör Partille IF en tredagars fotbollsskola varje år, det är andra året Hugo är med och han tycker det är toppenkul! De är där mellan kl 10:00-15:00 ungefär och det ingår tröja, vattenflaska, fotboll samt att de får frukt och lunch varje dag.

Hugo har kul och är supernöjd, det är vi också. Våran lilla fotbollskille, han är jätteduktig!

Här flamberas det päron som final på en avsmakningsmeny på Thörnströms Kök igår kväll. Vi har gjort det till en tradition att gå ut och äta i samband med vår bröllopsdag varje år. Eftersom vi inte har någon som är barnvakt några längre stunder när Natalie är vaken så lägger vi henne och åker sedan in och äter. Farfar var hemma hos barnen och hade lite lördagsmys med Hugo innan han också fick lägga sig.

Denna fina middag känns ganska helig för oss. I alla andra sammanhang där barnen inte kan följa med så delar vi på oss, alltid. Det är därför jätteviktigt att vi verkligen kommer iväg en gång per år och får njuta lite på egen hand och vårt val av aktivitet faller på lyxkrog eftersom vi båda är mat och vinintresserade. Darkos föräldrar har en vingård i Slovenien så han är den som har störst intresse för viner och som kan mest om dem, jag lär mig med tiden... :)

Förra året var vi på Sjömagasinet (Leif Mannerströms före detta ställe, han hade det då) och det var helt sagolikt kan jag lova! Det var i stort sett omöjligt för Thörnströms att matcha det (i våra ögon alltså) men de kom nära, det var kanon igår också. Året innan det var Natalie bara fem månader så då var vi hemma, vi köpte hem grekisk mat. Året dessförinnan var jag gravid och kunde inte till fullo uppskatta en alldeles fantastisk avsmakningsmeny på Swedish Taste (de hade restaurangen på Hills Golfklubb där vi hade vår bröllopsfest året innan men öppnade kort därefter i stan i stället).

Jaha, och där fick jag det att låta som om vi är värsta lyxlirarna men så är det faktiskt inte. Vi satsar på att fira vår bröllopsdag varje år och göra något speciellt av den, och som sagt: eftersom vi inte går ut på egen hand annars så gör vi det "ordentligt" när det väl blir av!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)