Fjärilskoll

Idag satte jag mig ner och stämde av hur många fjärilar jag sålt och hur många som jag betalat in till föreningen för. Det tog sin lilla tid... :) Nu har jag överfört det jag sålt fram till idag och det är skönt att ligga på "noll" igen så det som föreningen ska ha sitter på deras konto i stället.

Jag kan också konstatera att jag har några personer som beställde redan i våras men ännu inte betalat in pengar till mig och då har de heller inte fått några fjärilar. Det är faktiskt så att det tar lite tid för de allra flesta, endast några få sätter in pengar inom en vecka. Några tycker att föreningen är hård som kräver betalt i förskott men vi måste. Vi har inte råd att köpa in något som ska hjälpa oss samla in pengar för att sedan förlora på det i slutändan.

Jag har också beställt nya från företaget i Storbritannien som säljer dem eftersom vårt lager går stadigt neråt, snart "bara" 250st kvar och det är vad somliga beställer hem på ett bräde för vidareförsäljning i butik. Kul att intresset inte svalnar! :)

Mina tankar snurrar på jobbet nu eftersom jag börjar på en ny tjänst i morgon. Jag är kvar på samma avdelning men hamnar i en gruppledande position och det ska bli jättekul. Jag har jobbat i sådana positioner förut och trivs väldigt bra med det så det blir kul som sagt!

I morse fick jag sticka en ganska stor blåsa på Natalies tunga och under dagen så har även hennes resurs stuckit en på tungan. Hon brukar äta mycket sämre när hon har en stor på tungan men vi har inte märkt något ännu. Det är ju inte så kul att forsla runt mat i munnen när hela tungan är ett sår så man kan ju förstå om hon vägrar äta samma mängder som vanligt.

Jag tror att sugrören på MiniMaxen skadar henne på tungspetsen, jag har sett några röda fläckar eller miniblåsor där, så jag är lite inne på att servera den i pipmugg framöver. Vi får testa det och se hur hon reagerar, ungar och förändring går ju inte alltid ihop... :)

Kommentarer

fia sa…
jag köper mer än gärna en fjäril! hur går jag tillväga? har tänkt på det ett tag nu men det har aldrig blivit av, men nu så!

Natalie är så fin så, kram på er.
Jenny sa…
Hej Fia, kul att du vill stödja föreningen! Det är bara att skicka din beställning på mail till mig så får du en betalningsinstruktion tillbaka. Du ser min mailadress till vänster i facebook-rutan.
Hälsningar Jenny
Anonym sa…
Det finns sugrör i glas...
http://glassdharma.com/straws.html

en familj jag hälsade på i USA (med fyra pojkar mellan 2 och 9 år, så de är inte ömtåliga!) använde dem. De är liksom rundade, kanske skaver de mindre på tungan? Vet inte om de säljs i Sverige... men du kanske har någon bloggkompis i USA eller så som kan hjälpa dig beställa? /Petra
Susanne sa…
Heheh, jag känner mig träffad, vet att jag var sen när jag beställde...missade infon i mailet faktiskt om att man skulle betala i förväg. Jag är lite sugen på att beställa ett gäng och sälja på jobbet nu, hör av mig senare, hur lång tid tar det att få fjärilarna sen?
Jenny sa…
Petra: tack för tipset, jag ska kolla upp det och jag har flera kontakter i USA tack vare nätverkandet kring EB!

Susanne: Ingen behöver känna sig träffad, känn inte så! Jag ville mest berätta för att vissa ifrågasätter att vi tar betalt i förskott men det finns en anledning... Om jag inte har slut på fjärilarna så går det ganska snabbt. Jag kollar av kontot och mailen kring fjärilar ungefär en gång i veckan.

Hälsningar Jenny
Susanne sa…
Nej, det är ingen fara!! Jag mailar dig senare, kan man få ngn info-broschyr om EB också (har för mig jag fick något sådant sist men minns inte riktigt) eller beställer jag det direkt från EB-föreningen?
Jenny sa…
Ja jag bifogar broschyrer när jag skickar fjärilar!

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)