Inskolning och överskolning

Hugo skolas in på skolan av Darko denna veckan och det går alldeles lysande! Det var ganska väntat för han är en sån som finner sig och trivs ganska snabbt och han har inte visat någon oro innan, bara nyfikenhet. Idag var dag nr 2 och han blev riktigt besviken när Darko kom tillbaka för att hämta honom, han ville stanna längre. :)

Natalie och jag går ungefär samtidigt till förskolan för att skola över henne på den nya avdelningen. Hon var lite förvirrad igår när vi skulle gå in igenom en ny dörr och inte den gamla vanliga men annars har hon bara tyckt att det var kul. Jag lämnade henne efter att först ha stannat 45 minuter och sen lekte hon 2 timmar innan hon sov en stund också. Det hade gått bra, hon har ju sin resurs M som hon känner väl.

M kommer dock att ha och göra de närmsta veckorna. Det är nya lokaler och nya möbler som Natalie ska lära känna. M har redan tittat över dem och börjat ändra lite saker. Det handlar om att sätta upp skyddande runda hörn på bord, vaddera in vassa kanter, beställa nya stolar till ett lekbord där stolarna var alldeles för vassa, fixa nytt vadderat underlägg på skötbordet som sticker ut över den hårda kanten i stället för att det tar slut strax innanför den. När Natalie börjar vara där regelbundet så kommer M säkert hitta fler grejer som hon vill ändra på. Dessutom är det en ny barngrupp på c:a 20 barn som ska lära sig att förstå att man inte leker hur som helst med Natalie. Sist men inte minst är det tre personal som ska lära sig också.

Det som vi tycker är viktigt och det som gör att vi går ut med mycket information är att Natalie inte ska bli den där konstiga som man knappt vågar gå i närheten av. Hon är van att leka med andra barn och är själv inte rädd, dessutom är hon oftast enormt glad och har en pigg uppsyn. Vi tror det där löser sig ganska bra pga hennes egna personlighet men personal och föräldrar har en stor del i att få barnen att våga vara hennes kompis. Man får faktiskt klappa på henne, krama henne och leka de flesta lekarna med henne! Det tar nog tid innan det hamnar på en bra nivå men M är en klippa, hon löser det! :)


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)