1:a advent och Jul på Liseberg

Köpte lite nytt till årets adventspynt, det är kul att byta lite. Vi har haft en röd adventsstake i plåt med smala ljus i många år, det är ju inte direkt något som går sönder så man kan byta ut av den anledningen.  
Vi var på jul på Liseberg igår, alltid lika vackert och mysigt. Alltid lika jobbigt eftersom det är så enormt trångt. Det är så klart jobbigt för alla som kör vagn och rullstol där inne men när man har ett fjärilsbarn i sin vagn är det för jäkla jobbigt. Hela tiden måste man vara beredd och se till så hon inte får chokladkartonger, väskor och flaxade armar på sig. Dessutom måste man försöka få henne att hålla in sina egna armar också vilket inte är helt lätt. Hon ser saker överallt som hon vill peka på och dessutom är det inte lätt för en fyraåring att sitta still i en vagn i ett par timmar, självklart blir hon lite otålig.

Väldigt nöjd med sitt besök ändå, barnen fick åka tre karuseller och vi köpte lite vildsvinskorv och ost till oss alla samt chokladgodis till barnen.

Det kokas i grytorna men just här sålde de inte något så det var nog bara för syns skull tror jag. Barnen tyckte det var spännande när vi berättade att så gjorde man förr innan det fanns någon spis. "Vaaa?" var svaret. :)

Darko skojade med Hugo och sa att han skulle säga till riddaren att han hade en väldigt liten yxa. Hugo funderade en stund och sen frågade han mig "mamma tycker du att jag ska säga det?" ha ha! Jag sa att han får ju välja själv om han vill säga det och då var han tyst en stund och sa sen "nää".    :)
Jag tog några bilder med systemkameran också, ska försöka ladda över dem under dagen och se om någon blev bra. Det är svårt att återge hur fint det är inne på Liseberg, det måste upplevas live.

Hugo ser hur vi gör när vi skyddar Natalie från att skadas. I går gick vi aldrig till Gästservice för att hämta ut ett handikappband så vi kan gå in bakvägen till karusellerna och slippa trängas. Dels var köerna inte så långa och trånga till karusellerna, dels har hon stor vinteroverall, mössa och vantar så hon är lite mer skyddad på vintern. Det är väl dumt egentligen men vi orkade inte ta den omvägen och skulle bara åka ett par karuseller så vi köade i den vanliga kön. Hugo stod längst fram, Natalie i mitten och jag bakom. Framför honom var det några barn som var väldigt yviga i sina rörelser och Hugo stod som en vägg emellan med en hand ut på staketet i ansiktshöjd på Natalie så hon inte skulle få en smäll. Duktiga storebror!

Kommentarer

Susanne sa…
Åh, vad mysigt med Jul på Liseberg!!!! Önskar jag kunde komma dit också, men hinner nog inte i år.
Kan tänka mig att det är besvärligt för er, det brukar ju vara så sjukt mycket folk där!

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)