Ansikte och händer just nu

Idag vaknade vår lilla gullfia klockan åtta och var visserligen gnällig men hon gallskrek inte som hon gjort varje morgon den senaste tiden. Snacka om dåligt morgonhumör! Idag fick man en liten puss och kram bland gnället innan hon krävde välling. Vi har pratat med henne om det dåliga morgonhumöret varje morgon och varje kväll för att få bort det. Vi har sagt att man inte får skrika så mycket som hon gör och äntligen gav det lite effekt.

Nedan kommer lite bilder på hur händer och ansikte ser ut just nu.

Den här blåsan var hälften så stor igår när jag stack den, trist att den fylldes direkt igen. Idag stack jag den från tre håll så nu hoppas jag att den inte fylls på igen.

Vänster tumme hade först en liten blåsa som sen spred sig över hela fingret och nu är det trögt att få den att läka. Det vitaktiga är Zinksalva och där det är som vitast är det lite gult under, kan bli en infektion men jag tror jag får hejd på det med hjälp av zinken. Annars blir det en kur med starkare salva.

Så här fin är hennes högra tumme nu, läkt men känslig för minsta lilla skav. Det är den tummen som huden släppte på över hela fingret precis före midsommar.

Så fort man riktar kameran mot ansiktet så firar hon av ett stort leende om hon hinner, det är visst så man ska göra när kameran kommer fram?! :) Näsan här hel och fin, sårskorpan har släppt och under den kommer den rosa sköra huden fram. Får den vara ifred ett tag nu så kommer den att hålla. Det är dock lite lurigt just nu eftersom hon är så snorig. Vi torkar snor och snyter henne flera gånger per dag och det sliter på näsan. Hon har haft småblåsor på båda näsvingarna redan pga snytandet.

I pannan syns en liten blåsa som jag stuckit eftersom den sakta blev större. Uppe mot hårfästet syns det att sårskorpan inte har släppt ännu men det är helt och fint och jag smörjer med vaselin flera gånger om dagen så snart släpper den också.

När vi var hos tandläkaren så fick Natalie en egen spegel som muta för att tandläkaren skulle få titta med spegel i hennes mun. Den är nu en helig leksak! Hon får bara ha den när vi ska borsta tänderna eftersom den är olämplig att leka med. Varje dag måste jag visa insidan på mina tänder med spegeln så hon får se "titta jag ser mammas tänder!" säger hon lika glatt varje gång! Typiskt barn, samma sak, om och om igen!

Jag använder två tandborstar nästan varje dag. Den blå är TePe Special Care som har supermjuk borst. Den gör inte rent så bra eftersom den är just supermjuk, för att försöka få bort lite mer så har jag den andra, TePe Compact Tuft. Jag brukar få bort sånt som fastnat mellan tänderna med den plus att jag gnuggar på insidan av tänderna. De är det bästa för henne av de tandborstar jag testat, det enda som funkar någorlunda.

Ibland känns det dock rätt hopplöst med hennes mun. Hur man än gör så har hon jätteont varje dag. Blåsor, sår och blödande tandkött. Dessutom blir tänderna aldrig helt rena. Men vad gör man? Kör på för att man måste. Vi kan ju inte strunta i tänderna så vi tar striden två gånger om dagen varje dag.

Kommentarer

Emma i Skåne sa…
Det låter fruktansvärt jobbigt med tänderna... Är hon för liten för att använda flourskölj? Kanske finns det någon variant på det som inte är farligt om det sväljes. Jag vet att det tar bort matrester och liknande men kanske kan bidra till att bort bakterier som samlas i munnen? Jag kanske är helt ute och cyklar? :)
Emma i Skåne sa…
Jag menade givetvis att det inte tar bort matrester och liknande... :)
Malin sa…
Preparera med massor av flour, flourtabletter, flourskölj och flourtandkräm.

Ända sen jag var tre-fyra år har jag gått en gång i månaden och fått florlack hos tandhygenisten också.

Jag har också den supermjuka tandborsten och den har funkat bra för mig.
Jenny sa…
Skönt att höra Malin att du tycker tandborsten funkar! Jag tycker bara att det är så himla jobbigt att hon är superledsen varje gång och att det alltid blöder. Troligen är det lite trots inblandat också har jag kommit fram till för det kan inte göra SÅ ont i HELA munnen VARJE gång, eller hur?

Natalie går en gång per år hos specialisttandvård och än så länge är det inte ett krav med mycket flour. Natalie har en tandkräm som är ganska smaklös men innehåller lite mindre flour. Så småningom måste vi nog byta ut den men just nu så dricker hon inte saft/läsk och äter inte godis så det är ingen större fara.
Hälsningar Jenny
pastorsfrun sa…
Lilla skruttan... Hon är så fantastiskt söt! Men det fysiskt ont när man ser hennes blåsor... Jag beundrar er alla i familjen!!!

(Väldigt snygga naglar btw!!! Har du gjort dem själv?)
Kramar Mia
Malin sa…
Det finns en lösning som man kan skölja med som bedövar i munnen - den använder jag ibland. Men det står på den att den inte får användas av barn, men det kanske finns nåt annat liknande som tandläkaren kan tipsa om?

Det blir lättare när hon blir äldre och kan borsta själv...en liten tröst i alla fall kanske...

Ha det gott!

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)