Ölands djur- och nöjespark

Sista dagen åkte vi till parken nära bron till fastlandet. Den har det mesta; djur, karuseller och badland. Allt i ett sissådär skick om du frågar mig men det är ändå helt ok, barnen älskar det och det är ju huvudsaken en sådan dag. Men jag minns allt ståhej då Uppdrag granskning eller Kalla fakta eller vilka det nu var avslöjade dåliga förhållanden. Sådant skaver i bakhuvudet när man åker till ett sånt här ställe.



Ett litet tåg går runt parken och man ser alla barn tråna efter det, hör många föräldrar säga "nej vi får nog hoppa över det, vi har så mycket grejer som vi inte kan lämna". Jag vet hur besatta våra ungar är av tåg så det är bara att få till det, tycker jag. Kolla in de nöjda leendena! Det är så lustigt att det kan vara så skoj att åka runt där vi nyss gått, se samma saker igen... så kul tycker de ändå. =)

När djurdelen var avklarad gick vi till badlandet där Hugo och Darko busade loss någon timma. De testade nästan alla vattenkanor som fanns men det var egentligen bara en som var riktigt kul, en gul bred man kunde åka tillsammans och tävla mot varandra - den gick riktigt fort!

Denna ser ju jätteskojjig ut men sanningen är att de fick putta sig fram för att ta sig ända ner till vattnet. Dags att polera ytan lite, renovera lite kanske?

Natalie och jag gick efter dem och tittade på när de badade men efter en stund gick vi till pariserhjulet och åkte en tur själva. Det var lite molnigt och blåsigt så vi fick återvända med ombyten till grabbarna strax efter det. Efter det fick barnen åka lite karuseller. Här kör Natalie ferrari. 

Hugo rider mekanisk tjur och åker av efter en stund, han ville inte testa igen, ha ha!

Sista stoppet blev denna, Natalie bara älskar dessa karuseller och den här hästen var så vacker med många färger och blommor på sidorna. Dessförinnan hade barnen åkt snurrande ankor, en mask genom ett äpple, spöktåget mm. De hann med mycket på en dag och var nöjda när vi lämnade. När vi frågar efteråt så var det här den bästa dagen på hela semestern enligt dem! Bra avslut med andra ord, 2 dagar senare tillbaka till jobb, förskola och skola. :)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)