Omläggning av knä i bilder

Observera att det finns sårbilder och det är ett stort sår på knät som kan uppfattas som väldigt obehagligt om man är ovan.

Det börjar vätska igenom och då behöver man lägga om snarast så bakterier inte letar sig in.

Förbandet börjar bli fullt och det sipprar ut lite i kanten där jag klippt små jack. Det gör jag för att det inte ska bli veck när jag lindar samt att hon ska kunna böja knät lättare utan att det spänner emot så hårt.

Hud saknas helt på mitten men såret ser rent och fint ut och jag vet att det kommer läka förhållandevis snabbt.

10x10cm räcker inte längre till de stora såren på knäna så nu är det denna storlek jag klipper från. Egentligen hade det varit bättre med PolyMax som är tjockare och kan absorbera mer till de där hemskingsåren på knäna men jag har slut på de provexemplar jag hade så nu måste jag försöka beställa sådana genom sjukvården. Hoppas det går bra, jag har inte gjort det förut så jag vet inte om det förbandet är upphandlat i Västra Götaland regionen. Det är mycket med det där ska du veta men vi brukar få bra hjälp från sjukhuset. Är det något som Natalie verkligen behöver i förbandsväg för att såren ska läka så optimalt som möjligt så brukar det vara okej att beställa.



Som jag berättat tidigare har Natalie inte alls gillat PolyMem, den har gjort väldigt ont i såren. Lösningen heter Proshield plus! När jag smörjer med den innan jag sätter på förbandet (över hela såret och runt sårkanterna) så fungerar det. Hon kan gå lite stelbent ibland men oftast är det helt ok (hon kan ibland gå stelbent med andra förband också). Jag kör denna kombination på armbågarna också.

Här har jag smort på Proshield plus runt om. Mitten på såret vätskar sig så mycket så det går inte att smörja på något, det bara glider omkring. Jag sätter lite tunnt på själva förbandet i stället för säkerhets skull, det borde ge samma resultat eftersom jag lägger på förbandet på såret direkt efter.

Drygt en halv rulle gasbinda runt knät, en tubgas från fotknölarna och upp över knät, Tubifast garments strumpor och byxor och sedan vanliga kläder. Lager på lager kan man säga. Mitt på smalbenet är det alltså varje dag inte mindre än 5 lager när strumporna är uppdragna och byxorna på. Ändå har hon i veckan lyckats ramla och skala av hud på smalbenet. På helt plant golv där hon bara halkade till. Helt sjukt egentligen hur lätt det går sönder.

Klart - tummen upp för det!

Kommentarer

Bettan sa…
Det är inte ofta jag inte vet vad jag ska säga, men idag tog orden slut.
Man får återigen en liten glimt av hur ert liv ter sig, och jag blir full av beundran av hur ni löser det. Få förstår nog hur tufft det är att ha ett sjukt barn. Hur det måste kännas att ständigt behöva pina det sjuka barnet med ständiga omläggningar är det ännu färre som kan förstå.
Nöden är uppfinningarnas moder säger man ju. Ni får nog använda faderns och hela släktens lösningar..
Kramar
Jenny sa…
Kram tillbaka Lisbeth! (Din kommentar hade fastnat för granskning pga att det var ett äldre inlägg, jag hade missat det.)
Jenny

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)