Eksem och nyttiga bär

Natalie är som jag berättat tidigare lite känslig för att bli "instängd" i bandage för länge. Till slut blir det eksem på många ställen men huden beter sig lite olika på olika ställen. Jag vet inte vad det beror på och jag har ganska svårt att motarbeta det. Huden liksom bestämmer sig för att nu är det nog och slår ut i en jätteprotest, långt utanför de områden som varit täckta av bandagen. Just nu har hon stora områden på ryggen med varierande problem, torrt och fnasigt eller rött och irriterat.

Jag ska testa nåt ovanligt, jag började redan igår. Jag baddar henne med Verum Hälsofil (naturell så klart så vi inte får färgade kläder) och sen torkar jag av det igen med en fuktig kompress. Verum Hälsofil innehåller mängder med nyttiga bakterier som tydligen ska kunna hjälpa mot mer än besvärlig mage... Värt ett försök tycker jag!

Vi satsar på att få i Natalie så mycket nyttigheter som det går, här sitter hon i soffan och mumsar på blåbär som jag fick av Anki härom dagen. De var mycket uppskattade, tack så mycket!!

När jag berättade att jag fått dem av Anki så började Natta genast säga "Anki köpt denna" precis som hon gör med en specialtub med mjukgörande som vi fick för ett par veckor sedan för att testa. "Anki köpt denna" säger hon varje gång den kommer fram! Sen testar hon att peka på vaselinet eller nån av de andra tuberna i badrummet och säger samma sak.... "Nej den har faktiskt mamma köpt" får hon till svar då.


Mums filibaba!



En annan storfavorit är jordgubbar, jag tror att hon kan äta hur många som helst! Det gäller att skära upp lagom många och sen ställa undan asken så man kan säga att de är slut.




Förhoppningsvis så kan frukt- och bärbombandet både ge henne många nyttiga vitaminer mm och hjälpa till att hålla magen igång.

Kommentarer

Anonym sa…
Tack for intressant blogg

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)