Testar lite nytt

När jag träffade Chatrin från Mölnlycke härom dagen så fick jag med mig en provkartong av en produkt som är ny på marknaden. Eller kanske man ska säga en uppdaterad version på något som redan finns. Den hette tidigare bara Mepitel och är som ett rutnät i mjukt material som man sätter över ett svårläkt sår och sedan sätter man ett annat förband uppepå. När man sedan behöver byta det övre förbandet pga att det fyllts med sårvätska så kan man dra bort det lättare utan att såret rivs upp för där sitter Mepitel och skyddar. Mepitel behöver inte bytas vid varje förbandsbyte.


Det är lite svårt att se exakt hur den ser ut men ni som använt Mepitel förut känner igen den. Skillnaden på Mepitel och Mepitel One är att Mepitel är klibbig på båda sidor (safetac yta) medans nya Mepitel One bara är klibbig på en sida. Det är en stor förbättring för de som jobbar inom vården eftersom den är lättare att sätta på utan att den fastnar i handskarna. Mepitel One kan sitta upp till 14 dagar vilket gör att såret kan läka ifred utan att man river upp det vid varje förbandsbyte. Man kan till och med tvätta av den försiktigt där den sitter på plats över såret. Jag tror Chatrin sa att den också är lite tunnare och smidigare i den nya versionen.



Jag har inte använt Mepitel på Natalie tidigare så jag kan inte jämföra och säga om jag personligen tycker den är bättre men kan rapportera att det finns de som sagt "släng ut alla gamla Mepitel för nu ska vi bara ha de nya som är oslagbart mycket bättre!". Min gissning är att de har rätt, den nya är oerhört lättjobbad, jag håller på att testa den på ett finger just nu. I och med att den bara är klibbig på en sida så går det att ha dem som ensamt "plåster" på mindre sår och de andas förmodligen mycket bättre än Mepilex Lite som har en yta som stoppar vätskan från att gå igenom. Kanske kan detta vara den stora lösningen på Natalies problem med att tåla att bli inpaketerad för länge?!



Denna lilla tub fick vi för ett par veckor sedan av Anki för att testa om den möjligen kan hjälpa Natalie lite. Den är mjukgörande och fungerar nästan som vanlig Cavilon, lägger sig som ett skyddande lager på ytan man smörjer. Har man EB så finns det inte nånting alls som kan förhindra blåsbildningen helt men varje liten grej som kan hjälpa lite lite är värt att testa. Vi använder denna i ansiktet och främst på näsan för att se om vi på så sätt kan undvika att det blir blåsor när hon kliar sig. Slår hon sig så kommer det alltid gå sönder/bildas en blåsa men mindre blåsor som uppstår av småkliandet kan man kanske komma åt lite.


Denna lilla söta fjäril är just nu slut i lager! Jag har beställt nya men leveranstiden är över en månad så ni får vänta lite... Jag passade på att ställa några frågor, frågor jag bland annat fått av de som köpt fjärilen, så här kommer lite info: Den designades för länge sedan och kommer ursprungligen från en tidigare logga de haft. Den säljs bara till DEBRA och inte för någon annan välgörenhet av något slag. Den säljs mest i Storbritannien och Österrike.



Vad gör du i helgen? Vi ska på bröllop i morgon, några goda vänner gifter sig och det ska bli så himla kul att se dem i kyrkan (jag älskar bröllop!!). Efter vigseln ska vi hem till ett par andra vänner och umgås lite, det ska också bli kul eftersom det var länge sedan sist. Hoppas du får en skön helg!

Kommentarer

Emelie sa…
Spännande. Vi använder Mepitel för att vi måste men gillar det inte. Kanske är det nya bättre...Finns det att beställa nu? kram
Jenny sa…
Jag vet inte om man kan beställa ännu, vet bara att man börjat testa det inom vården. Jag tror det går, kolla med Chatrin! Eller om du har någon annan Mölnlyckekontakt? Jenny

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)