En händelserik helg

I fredags jobbade jag min sista dag, nu är det semester! :)))

Efter jobbet dundrade jag hem för att ta emot familjen H som skulle besöka oss över helgen. De har husvagn och hade stannat till ett par dagar på Ullared på vägen upp, nu fick Robban backa in den "lilla" pjäsen till vår parkering utanför huset. Inte helt enkelt men det gick himla bra med hjälp av Darko som viftade in honom.

Vi satt så klart uppe rätt sent och pratade på fredagskvällen så det var rätt segt när klockan ringde vid 06:00. Anledningen till att vi gick upp så tidigt var att vi skulle till Universeum, de öppnar klockan 09:00 och vi skulle träffa fotografen utanför vid kvart i. Fotona som togs är till foldern som jag jobbar med för EB föreningen, en slags "kom-igång-folder" som nyblivna föräldrar ska få när allt kring EB är nytt och främmande.

Vi gick ganska snabbt igenom den första delen för att komma till "regnskogen" där vi hoppades kunna ta lite fina bilder, gärna med en fjäril om vi kunde hitta någon. Jag högg en personal där inne och frågade om man kunde hitta fjärilarna på något särskilt ställe där inne men det visade sig att de inte hade några fjärilar för tillfället. Surt surt, det var ju liksom min tanke med det hela, att vi skulle kunna fota fjärilar och använda i foldern, att vi kanske skulle ha sån tur att vi fick till en bild med barnen och en fjäril.

Men men, vi tog ett antal bilder och fotografen såg nöjd ut så jag tror det ordnar sig. Efter besöket åkte vi upp i Gothia Towers till restaurangen Heaven 23 för att äta en lyxig räkmacka, det var lika sagolikt gott som det brukar! :)

Under helgen har det spelats en hel del TV-spel, det är två spelgrabbar vi har att göra med!

Hugo när han är som mest engagerad, trycka trycka trycka! Kolla in de fina tröjorna, lustigt att de hade exakt likadana!

Natalie har gillat besöket av Theo lika mycket som Hugo gjort. Det har varit Theo hit och dit hela helgen och när kameran kom fram så ville Natta också vara med bredvid Theo. Han har recessiv dystrofisk EB precis som Natalie men inte exakt samma variant.

Det har varit oerhört nyttigt för henne att träffa någon annan med EB. Hon tittade väldigt noga på hans bandage den första dagen och hon fick också se när han stack en blåsa och la om foten. Båda barnen tittade intresserat trots att de är vana vid det. Som sagt nyttigt att få se att det finns fler som går igenom samma sak!

Våra goa glada grabbar! Mot slutet på vår semester då vi har varit i Köpenhamn så kommer vi troligen bromsa in i Kävlinge och hälsa på dem så får både barn och föräldrar träffas igen. Vi har haft en toppenhelg och ser fram emot nästa tillfälle!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)