Potträna barnet

Jag tänkte be om lite tips idag! Ni som har lite äldre barn med EB, hur gjorde ni när det var dags för potträning? Det är ju inte så bra om de kissar ner sig när det finns bandage både på knän och fötter, jag kan tänka att det svider i såren och det blir många omläggningar på en dag i så fall.

Natalie visar ganska stort intresse för pottan och toaletten just nu. Rätt som det är säger hon "jag kissenödig" eller "jag sitta pottan" osv. Det kan bli potträning på allvar här snart om det fortsätter.

När Hugo slutade med blöja så fick han ha underkläder med stoppfunktion så det inte rann nerför benen om han missade gå på toa. Jag är dock osäker på de är mjuka nog i resårerna så jag vågar sätta sådana på Natalie.

Kommentarer

Emelie sa…
Tja

Samma här. Det börjar bli dags=) Jag ska delge dig om jag kommer på något, ska bara samla energi först!

Ha en bra helg! Hälsa grattis till Hugo! KRAM
Saskia sa…
Det finns visst särskilda pottträningsblöjor. Typ vanliga men med mindre kapasitet. Kan vara värt att prova?
Anonym sa…
hej jenny! Gaston blev blöjfri nu under våren, tyvärr har jag inga jätte bra tips utan vi tog av honom blöjan på "säkra ställen" i början, mest hemma, sen la vi om istället när de hände olyckor. Blir ju mycke att lägga om ibland. De kändes som om han blev duktigare på att säga till när han märkte hur jobbigt de blev när han råkade kissa på sej mycke med all omläggning. Sen gick de ju rätt fort att bli blöj fri när vi väl började, mycke klistermärken på pottan också. Sen är de ju kanske smart att börja på er semster när man är två hemma de va ju lite jobbigt här i våras när han råkade kissa ner sej massor och jag va hemma själv. Lycka till. Kramar

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)