Ekorrhjulet

Vi fick en hyfsat "snäll" start på hösten eftersom Darko haft en period när han inte rest så mycket. Nu börjar dock hans kalender att fyllas på rätt väl och han reser nästan varje vecka. Det gör stor skillnad här hemma kan jag lova! Många föräldrar pratar om det berömda ekorrhjulet när man är i familjekarusellen men det blir så mycket tydligare när man är själv med barnen.

Jag och Darko är vana att dela på allt. Det är aldrig så att en fixar och sliter här hemma medan den andra ligger i soffan. Vi gör inte samma saker men båda gör något. På morgonen väcker Darko barnen och sen ger han Natalie välling när jag äter frukost. Efter det gör jag i ordning henne under tiden han gör frukost till och äter med Hugo. När vi kommer hem så lagar Darko mat medan jag fixar med Natalie eller något annat här hemma som behöver göras. Sedan röjer han köket och hjälper Hugo med läxan samtidigt som jag ger välling och lägger Natalie. Att hinna allt det där själv på begränsad tid morgon och kväll, det blir stressigt kan jag lova.

Inget av detta är unikt egentligen, det är något som alla familjer brottas med varje dag. Det är dock snäppet stressigare när man har ett barn som hela tiden delvis ska övervakas och styras. Jag säger delvis för i hemmet med enbart Hugo som sällskap så måste man inte befinna sig "kloss an" på Natalie så som på förskolan eller som när vi har barngäster. Hon skadar inte sig själv medvetet och Hugo vet vad som gäller. Man får dock ha ögon i nacken och öronen spetsade hela tiden. Jag hör när hon börjar springa eller hoppa eller snurra och slänga sig i soffan och så vidare. Jag hör också när det blir helt tyst och det är lika misstänkt farligt det. Då klättrar hon förmodligen, upp för Hugos stege eller upp på toastolen för att sträcka sig och nå något i skåpet ovanför eller något annat farligt.

Det är dock en kul karusell att befinna sig i och i morgon kväll är Darko hemma igen - skönt!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)