Tandfunderingar

Natalie har länge, förmodligen flera månader, haft ont av tuggtänder som är på väg upp och jag börjar undra hur länge det ska hålla i sig. Är det någon som vet? Det är svullet och det gör ont när hon äter. Eftersom hon inte äter så mycket hårdare mat så stimuleras inte tänderna till att växa lika snabbt som på ett friskt barn. Tandköttet pressas säkert inte undan på samma sätt heller som när man knaprar på diverse hårdare saker som morötter och annat. 

I måndags var Darko hos tandläkaren med Natalie. Så typiskt att jag inte tänkte på att skicka med denna fråga till henne. Men hon sa att allt såg fint ut, att vi trots allt lyckas hålla hennes tänder hyfsat rena. Natalie hade också varit på sitt bästa samarbets-humör och gapade stort, fint och länge så tandläkaren kunde titta och även peta bort lite tandsten. Bra jobbat tjejen! Det var första gången det gick så bra. Hon börjar bli större!

De var också på handkirurgen för att stämma av hur det fungerar med skenan. Vi tycker det går bra men ett bekymmer är att hon flertalet gånger haft en blåsa på näsan på morgonen, på ett sätt som hon inte brukar ha. Alltså ligger hon med handen upp i ansiktet och skaver med skenan så det bildas blåsor. Nu har hennes arbetsteraput vadderat den extra mycket på de ställen som vi tror går emot näsan och vi hoppas att detta ska hjälpa.

Nedan några bilder från ett par veckor sedan då jag och barnen fångade dagen på baksidan av vårt hus när vädret var fint. 

"Spring inte Natalie" Undrar hur många gånger man sagt det..?

Roligast var så klart att sparka ner plastbollen mot grannens så Hugo fick springa och hämta den.

Det gäller att vara med när han får på en träff. Han kan skjuta som en häst sparkar!

Kommentarer

Bettan sa…
Min dotter hade också ont länge när hon fick kindtänderna. Sedan kom de allihop på en gång..
Du får väl ringa tandläkaren ;)
Kram

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)