Tandådalen

Igår körde vi norrut för lite fjällsemester! Vi har längtat hit hela familjen och ju närmre vi kom destå tydligare blev det att även Natalie har sett fram emot detta. Vi brukar titta på skidor på TV och för en vecka sen var det Vasaloppet som stod på halva dagen på TV'n hemma. När vi nu närmade oss Sälen så började vi prata om att snart ser vi backarna och snart ser vi var starten på Vasaloppet gick och den som engagerade sig mest var Natalie! Tyvärr sitter man lite lågt när man är så liten så hon hade svårt att se och blev väldigt frustrerad.

Resan upp gick över förväntan, barnen tittade på 4 filmer och Natalie sov middag en dryg timma. Vi hade smörgåsar att sticka till dem plus några småpaket med russin, Natalies sparkskydd innehöll även ett par leksaker hon inte sett på länge så det var egentligen bara sista timman som var riktigt jobbig. Jag fick sitta bak och fram en hel del och blev desvärre åksjuk av det. Jag har mått dåligt sen dess... Jag hade svårt att sova halva natten, frös och mådde illa. Kan man känna av åksjuka i över ett dygn?

Jag och barnen tog en promenad med Natalie i pulka för att köpa lite frukost, klockan var halv sju när vi gick hemifrån - läggdags nästan! Men så får man göra när man är på semester, det var jättemysigt att komma ut en sväng. Det betalade sig dock inte i morse, hon vaknade med ett gallskrik klockan 06:10 och Hugo klarade inte att somna om eftersom hon gapade som en brandvarnare i en kvart.

Idag åkte vi pulka på förmiddagen och sen shoppade vi lite och hyrde skidor till Hugo över lunchen, Natalie sov gott i bilen. Efter det tog vi ett snabbt mellanmål i stugan innan vi gick tillbaka till skidskolebacken där Hugo fick åka skidor och Natalie pulka igen. Han var jätteduktig!!! Han ramlade max fem gånger och han försökte sig på att göra stoppsladdar. Vi hoppas på att kunna åka med honom i Trollskogen mot slutet på veckan och det ser ju lovande ut på starten i alla fall!

Att Natalie sover för lite varje natt har börjat ge oss mycket bekymmer. Hon är inte bara trotsig utan galet tjurig, gapar, skriker, äter dåligt och hon är riktigt taskig mot Hugo. Hon ska hela tiden ta hans grejer och får hon inte tillräckligt med uppmärksamhet så slår hon eller kastar leksaker på honom. Ska vi kalla det för en monsterperiod? Det gäller att inte ha för stora förväntningar på denna veckan, vi får ta det som det kommer helt enkelt. Det är härligt att vara lediga tillsammans en hel vecka och vi får hoppas att mitt illamående ger sig och att Natalie kommer ikapp med sömnen och hejdar sig.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)