Att väga för och emot

Lite Natalie-status först; det är många blåsor och sår nu. Fingret som skadades härom dagen läker sakta, än så länge ser det gränsfall infekterat ut och jag motar med kaliumpermanganat och den älskade Zinksalvan från Natusan. Hon har flera småblåsor på fingrarna som nu är nypunkterade, både på några fingrar och mellan fingrar uppe i vecket. Hon har också småsår i ansiktet som hade klarat sig så länge.

Igår kväll punkterade jag en blåsa på insidan av läppen och sen försökte jag sticka en på tungan som dock var för liten. Den var en cm lång och 3-4mm bred och väldigt platt. Ytan är alltid tjockare på tungan så blåsan måste vara som en bubbla för att sticka den. I morse hade den dock vuxit en hel del, det är så det är med de där jäkla blåsorna på tungan, de växer snabbt som attans och gör sedan väldigt ont när de ska läka efter att de gått sönder/stuckits. Natta stack ut tungan och tittade i spegeln, såg att den vuxit och lät mig sen sticka den. Så klok och uthållig i denna skitsjukdom och ändå är hon bara två år. Barn med svåra sjukdomar får växa upp fort och bli medvetna väldigt tidigt. Hon hade också skadat sig under blöjkanten precis under höftbenet, hon har troligen slagit i någonstans. Det kan bli trixigt att skydda så det läker bra men jag började med lite Mepitel One så får vi se hur det fungerar. Sen är det en massa annat också med ett knä mm.


Idag har vi haft ett möte vi inte ville ha. Diskussionen handlar om Natalies förskola och vilken avdelning hon ska gå på till hösten. Vi hade ett möte med rektorn som vill flytta henne och utan att gå in på detaljer så tror jag hon förstår mer om vår ovilja och varför vi söker stabilitet och trygghet i vardagen. Det är väldigt få männsikor som har förmågan att sätta sig in i en situation som vår utan att själva hamna i den och då kanske man inte förstår hur mycket det betyder för oss att det har fungerat så bra som det har gjort. Hur oerhört besvikna vi blir när en sån här situation uppstår.

Nu är det upp till oss att väga för och emot gällande ett eventuellt byte av avdelning. Det finns många nackdelar men det finns också fördelar ur Natalies sjukdoms synvinkel. Fördelarna är väldigt mycket större lokaler samt att de ligger på källarplan vilket gör att det är mycket svalare där. Nackdelarna är att börja om med en ny barngrupp som ska lära sig förstå att man inte kan göra som man gör med andra barn när man leker med Natalie. Det är också att börja om med tre nya personal som ska lära sig Natalie och sjukdomen. Det blir mest arbetsamt för Natalies personliga resurs som en period blir lite ensam i sitt kunnande. För oss blir det mest oro över hur allt ska fungera.

Ja det tål att tänka på kan man säga.

Kommentarer

Emelie sa…
Hoppas att det löser sig till det bästa. Får Natta ärrvävnad i munnen efter sår och blåsor? kram
Jenny sa…
Ja det får hon men det har hittills inte påverkat tal och annat. Det man däremot kan se är att läpparna är lite spända, jag tror de skulle ha varit mer flexibla om hon inte haft så många blåsor där.
Emelie sa…
Ok. Jag tänkte på tungan. Elly får ärrvävnad som lägger sig som en "massa" ovanpå och tar plats. Ha en go helg i götet=)
Jenny sa…
Det har vi inte sett på Natalie. När det läkt klart så ser tungan förhållandevis "normal" ut.
Kram! :)

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)