Dietistrapport

Dietisten hörde av sig för 1-1½ vecka sedan, hon hade äntligen räknat på matdagboken. Vi hade fört dagbok över hennes intag i fyra dagar och snittet på vad hon fick i sig blev som nedan:
C-vitamin 296% (av rekommenderat dagligt intag), Zink 120% av rdi, Järn 118% av rdi, Selen 60% av rdi och det kan justeras uppåt bara man äter fet fisk minst en gång i veckan. Hon kollade också protein och energi, mängden räknades ut per kilo kroppsvikt (kommer ej ihåg exakt hur det hängde ihop) och hon fick i sig 84 energi mot rekommenderat 85 samt hon fick i sig 2,7 protein och rekommendationen ligger mellan 2,1 och 4,2.

Jag är särskilt nöjd med det höga C-vitaminintaget, vi försöker få i henne så mycket frukt och bär det går för att hålla den siffran hög. Anledningen är att c-vitamin hjälper kroppen ta upp järn och det behövs till sårläkningen. Dessutom finns det studier som pekar på att högt C-vitaminintag ger bättre sårläkning, kanske just pga att det hjälper järnet?

Vi tryckte på att hon behöver extra mellan vissa måltider samt de dagar hon vägrar äta och med dessa siffror så höll dietisten med om att det inte skulle skada med lite extra energi. Nu har vi fått hem ett gäng MiniMax näringsdryck som kan ersätta en hel måltid om det skulle behövas samt ett pulver som heter Calshake med vanlijsmak. Calshaken vispar vi ner i den feta Turkiska eller Grekiska yoghurten så får den god smak och extra bra innehåll.

Idag hade Natta en kass dag matmässigt på förskolan och skulle nog ha behövt en MiniMax att snutta på. Jag ska lämna över några förpackningar i morgon så de har när hon matvägrar. De har även fått Calshake-pulver så morgonyoghurten blir maxad och Movicol Junior som ska hjälpa magen.

Kommentarer

Maria sa…
Finns något som heter Calogen Fettemulsion som man kan blanda i mat för att få högre fettinnehåll i maten. Kanske är något för Nathalie?

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)