Läskig fingerskada (varnar för sista bilden i inlägget)

Idag har vi besök av Hugos kompis Simon och det är väldigt omtyckt av hela familjen! Han är en supergo kille som funkar 110% ihop med Hugo och de har så himla kul varje gång de träffas trots att det ibland blir långt mellan gångerna. Natalie gillar honom stenhårt hon med, sist vi var hos dem så skulle hon bara sitta bredvid honom i soffan på kvällen och luta sig och gosa in sig... *löööööve* Hi hi! Imorse gick hon runt med sin rosa mobiltelefon och sa gång på gång "Hej Simon! Kommer snart? Motorvägen? Mmmhmmm! Hej då!"

Grabbarna har haft en riktig toppendag och har hunnit med att cykla, spela fotboll med pappa Darko och leka i vattenspridaren på gräsmattan. Jag fick dock inte fram kameran förrän de satte sig i soffan där nere och spelade xbox.

"Sätt er i samma soffa så kan jag få ta ett kort på er" Lydigt satte de sig där och försökte se snälla ut vilket inte är så svårt för de är himla snälla killar!


Nån minut senare var de djupt inne i spelets värld, koncentrerade till max! :)

Natalie får vara med på ett hörn men allt lite mer light kan man säga. På fotbollsplanen hade jag med en plastboll till henne och lite såpbubblor så nu har hon testat att göra mål i ett riktigt fotbollsmål. Hon vrålade så klart "jag mååål!" och var superstolt. När grabbarna busade på gräsmattan så gungade hon mestadels. Jag förvaranade henne redan innan att killarna skulle leka i vattnet och hon fick inte vara med och göra det. Jag trodde det skulle bli protester men det gick bra, hon var nöjd med att gunga som tur var.


När vi kom in på eftermiddagen satte vi igång vår aircondition, jösses vilken bra investering det var, den bästa pryl vi äger! Natalie lekte med en studsboll och hade jätteskoj på egen hand. Rätt som det var så skrek hon som besatt, i omgångar med nåt andetag emellan och sen fullt vrål igen. Darko sprang dit och hittade henne liggandes på mage med en hand under soffan. Studsbollen hade rullat in där och hon kunde nå den själv. Vad hon inte förstod var att när hon höll i den så kunde hon inte dra ut handen eftersom soffan är så låg. Hon vägrade dock släppa bollen till en början, Darko fick nästan bryta loss handen. (Titta inte på bilden nedan om du är känslig.)


Vi anade på det intensiva skrikandet att något gjorde väldigt ont så det kändes rätt solklart att vi skulle hitta en skada under vanten. Det är dock svårt att föreställa sig att huden på nästan halva fingret har släppt och åkt ihop i en hög...

På det vita området och lite in på det röda har huden lossnat helt och åkt ihop i en hög. Där var det tidigare frisk hud som inte skadats tidigare. På resten av fingret fram till nageln har huden också lossnat men den huden är stel och ärrig efter många blåsor så den har inte korvat ihop sig så mycket. Dessutom hade hon ett skydd på det fingret eftersom hon hade en liten blåsa där igår så det "plåstret" skyddade nog lite också. Om det inte hade suttit där så hade hon förmodligen förlorat huden på hela fingrets ovansida.

Det är mycket man ska lära sig när man är liten. Det är ännu mer man ska förstå när man har en svår sjukdom. Idag har Natalie förhoppningsvis lärt sig att man ber om hjälp när saker hamnar under soffan. Hon har också för första gången lärt sig tugga maten bara på ena sidan i munnen eftersom hon hade sår eller blåsa i munnen på andra kindens insida.

Förståeligt nog så var hon lite dämpad efter att ha skadat fingret men efter en stund var det full fart igen. Hon avslutade dagen med att hoppa i vår säng med ett bubblande skratt, en ny kvällsrutin som bara råkade dyka upp... :)


Kika gärna in på Bilsport där man skrivit om dagens event i Karlskrona där man samlat in väldigt mycket pengar till EB föreningen, kan du gissa hur mycket???

Kommentarer

Emelie sa…
OJ! Osmakligt nog la jag precis upp en bild på Ellys fina fingrar utan vetskapen om vad som hänt Natta. HOPPAS att det läker snabbt och fint!!! STOR KRAM
Anonym sa…
Aj! Vilken tur att hon läker så snabbt, hoppas hon gör det på det sargade fingret också. Puss från syrran
Cattis sa…
Usch, stackars tös. kramkram
Jenny sa…
Olyckor händer och jag tyckte bara det var ironiskt att du äntligen fått Ellys fingrar att läka Emelie!

Kram till er alla tre!

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)