En värmebölja

Jag tror att det är ungefär samma väder i hela landet just nu så det är väl inte någon som undgått att det är värmebölja...? Det har varit väldigt varmt i Göteborgstrakten så idag krävdes det lite mer planering av aktiviteter för Natalie på förskolan än det brukar vara andra dagar (tror jag iaf!). För att få lite variation så gick de en promenad och fick lite friska fläktar på sig och något annat att se på. Natalie gillar verkligen att gå på utflykt berättade hennes resurs M. Med gå på utflykt så menar jag föståss åka vagn, Natta får inte gå några promenader till fots.

De har också varit nere och lekt på avdelningen som Natalie ska flytta till efter sommaren eftersom det är svalare där. Det var stor skillnad sa M, mycket svalare eftersom det är en källarlokal. Där har vi den stora fördelen, anledningen till att vi sa ja till flytten!

På eftermiddagen när jag kom och hämtade var de ute på gården och busade med de andra barnen i den "dallrande" hettan. Natalie hade inga byxor utanpå understället och på överkroppen bara en tunn t-shirt över understället. Hon hade varit ute i enbart understället ett tag och hon sov ganska lättklätt också.

Det verkar ha fungerat bra, inget särskilt har hänt idag. I morgon ska det också vara jättevarmt så det blir väl något liknande då. Hoppas det går lika bra då!

Många undrar hur det hänger ihop med värmen och att EB-huden blir mer lättskadad då, här kommer en förklaring: När du är torr och sval i huden så kan du ta din hand och stryka över huden utan att det tar emot någonstans, den liksom glider över väldigt snabbt och lätt utan friktion. När du är varm så blir du lite fuktig i huden så allt som kommer i kontakt med huden "fastnar" lite mer och allt blir därmed friktion. Friktion är själva problemet, det som skapar blåsor och sår.

Så oavsett om du är naken eller om du har kläder på dig så skaver allt, som om du hängde på dig kläder med små hullingar i. Minsta lilla kan orsaka skador och det blir mycket svårare att byta blöja, byta kläder, ja till och med att bara sträcka fram handen och röra vid henne är farligare än vanligt. Det är alltid farligt iof.

Kan du föreställa dig att du sträcker fram handen för att stryka undan en hårlock i ansiktet och att ditt barn precis just då vrider på huvudet så ditt finger/din nagel slår emot kinden och en bit hud lossnar? Det är inte lätt att föreställa sig men det är så det är. Varje omtänksam handling kan orsaka svårläkta och ömmande sår.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kliande utslag och Verum Hälsofil

Att få löss när man har EB...

Stuckit flera blåsor i dag (foton på blåsor)